Ett ungdomscenter för att dela evangeliet

Vi i EFK pionjärsatsar i en av Sydostasiens megastäder. Bland myllret av bilar, motorcyklar, bussar och människor finns en onådd muslimsk folkgrupp. Här arbetar EFK för att se en församlingsrörelse växa fram. Genom ett center med caféverksamhet och språkkurser mitt i ett av de muslimska områdena når man varje dag människor som kommer för att delta i något av centrets aktiviteter. EFKs medarbetare får där möjligheten att bygga relationer och förtroende samt dela evangeliet.

Vad har vi uppnått i projektet?

Det var varit en märklig start på 2021. Vi hade stora förhoppning och förväntningar på det nya året och de förändringar som gjorts med stängning av caféet och flytt till nya lokaler. Istället blev det nya restriktioner och nedstängning på grund av corona och vi fick ännu en gång ställa om. Efter en kortare nedstängning av staden runt jul och nyår kunde vi trots allt ha en första träff med cellgruppen i den nya lokalen. Gruppen är en blandning av muslimer, buddhister och nykristna. Det är verkligen spännande att prata om tro i en sån grupp med människor från olika bakgrunder och övertygelser. Nu hoppas vi att gruppen ska få växa och utvecklas. Tyvärr kom nästa nedstängning i april och vi tvingades att pausa våra träffar.

Vad vill vi göra mer?

Drömmen är fortfarande att få se en Jesusrörelse växta fram. När detta skrivs har teamet ännu inte kunnat mötas för att planera hösten. Eftersom antalet coronafall fortfarande är högt i vår stad kommer vi säkert ha flera nedstängningar under hösten vilket gör det svårt att planera och fysiska möten verkar uteslutet både på grund av nedstängningar och på grund av rädsla för smittan även om man tillåts träffas i mindre grupper. Vi försöker lära oss av andra som är i samma situation och på så sätt komma vidare i det här mycket speciella läget. Kanske hittar vi fler sätt att mötas digitalt online.

Vittnesbörd från en som EFKs medarbetare lärt känna

En av studenterna som vi träffat heter Bird. Hon föddes som pojke men har nu vuxit upp till att bli en kvinna. Hon växte upp i södra delen av landet i en muslimsk familj. De har väldigt svårt att acceptera hennes val att byta kön. Vi har träffats regelbundet sedan i våras då hon ville dela sina bekymmer med någon. Det är fascinerande hur samtalen ofta hamnar i frågor om Gud, relationen med honom och hans kärlek till oss människor. Bird har kommit till vår cellgrupp några gånger och var även med när vi startade Alpha-gruppen. Vi ber att hon ska bli upprättad som människor och få lära känna Jesus. Det är en lång väg att gå och så spännande att få vandra med i denna process.

Insamlingsnummer 48241 · Ge för livet 68241

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Tobias Åberg
Ansvarig för fokusområdet Församlingsbyggande i Region Asien.


tobias.aberg@efk.se

Projektet kunde inte hittas

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.