Allmän kurs och fritidsledare

Allmän kurs är för dig som inte har fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning och ges på alla våra folkhögskolor. Fritidsledarutbildning ger dig examen som fritidsledare med kunskaper i projektledning.

Allmän kurs

Har du inte en fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning? Med den allmänna högskolebehörigheten har du möjlighet att söka vidare till universitet eller högskola. "Allmän kurs" erbjuds av Hyllie Park folkhögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Liljeholmens folkhögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Örebro folkhögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsledarutbildning

Fritidsledarutbildningen på Örebro Folkhögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en modern ledarskapsutbildning med inriktning på projektledning. Det är en tvåårig utbildning inom idrottsområdet som ger dig en fritidsledarexamen, där du dessutom får en projektledarutbildning som är användbar inom de flesta yrkesområden.För att söka utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för högskolestudier. Fritidsledarutbildningen på Örebro Folkhögskola har idrott som profil.