Monica: Vi har sett Guds hand över vårt arbete på ett speciellt sätt i år

EFKs missionär Monica Woodhouse grundade organisationen Give a Child a Family tillsammans med sin man Basil.

EFKs missionär Monica Woodhouse bor och jobbar i Margate Sydafrika på organisationen Give a Child a Family som hon och hennes make Basil är grundare till. Visionen de bär är att finnas där för utsatta barn, att varje barn ska få växa upp i en familj och vara älskad. I Margate har de ett center dit utsatta barn kommer för en kortare tid för att sedan flytta till någon av de familjer som fått träning genom GCF.

Detta år har förstås varit väldigt utmanande på många sätt men det finns också mycket att vara glad och tacksam för. Monica säger:

- Jag är så tacksam att vi faktiskt har kunnat fortsätta vårt arbete om än med vissa förändringar. Jag har sett många andra organisationer som fått lägga ner detta år. Vad vi är särskilt glada över är att ingen av barnen eller personalen på centret har blivit sjuka, alla är friska, och vi har till och med kunnat ta emot nya barn som först har fått vara i karantän med särskild personal. Vi har verkligen sett Guds hand över vårt arbete på ett speciellt sätt i år.

Det som är mest utmanande nu är att se hur våldet mot barnen ökar i samhället, och de får ständigt rapporter om barn som far illa på olika sätt, och det förebyggande arbete som de vanligtvis gör i samhällen runt omkring det har varit svårt att göra. Även att besöka fosterfamiljerna har varit svårt men när de ringer runt rapporterar fosterföräldrarna glädjande nog att de har vad de behöver och gör det bästa av situationen.

- Vi tror att familjen är en del av Guds rike och vi har märkt att alltid när vi jobbar med familjer så blir det kamp på något sätt. Men vi fortsätter, slår Monica fast.