Barnäktenskapet stoppades - nu kan Pinki fortsätta att studera

Pinki är en tonårstjej som bor i ett av de fattigaste områdena i Kolkata i Indien. På grund av covid-19 studerade hon online och fick en mobiltelefon för att kunna det. Hon kom då i kontakt med en 32-årig man på sociala medier och hon beskriver att de blev förälskade. Pinki hade en dålig relation med sin mamma så hon bestämde sig för att fly med honom till en annan stad och gifta sig, ett förälskelseäktenskap.

Det här är en berättelse om hur sociala medier används av äldre män för att locka unga flickor in i barnäktenskap. Men med hjälp av vår partnerorganisation kunde polisen stoppa äktenskapet. Hon och hennes familj fick också stöttning att gå vidare och är idag glada att de förhindrade äktenskapet. Idag fortsätter hon sina studier och drömmer om att bli nutritionist.

Vi arbetar med att ge kunskap till barn och ungdomar, föräldrar och kommunledningar om riskerna med barnäktenskap. Vi arbetar också för att barn ska gå klart skolan. Det gör att många unga flickor får större möjlighet att välja vad de vill göra i framtiden.

Vårt arbete förändrar liv och gör skillnad för människor, precis som det gjorde för Pinki. Vi tror och hoppas att hon kommer få ett bra arbete och ett tryggt liv.

/Therese, medarbetare i Asien

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumerera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.