Konserter och underhållning

Torpkonferensens program är som vanligt fullmatat med sång och musik. Med en bredd i genrer och uttryck finns det något som passar för alla. Det känns väldigt roligt att få välkomna både nya och återvändande artister till årets Torpkonferens!

Konsert- och seminariepass

Det mesta under Torpkonferensen är gratis, men några programpunkter kostar. Det går att köpa lösbiljetter till konserter och seminarier eller ”Torparmbandet” som ger fritt inträde till alla seminarier och de flesta konserterna.

Undantag: Konserten på söndagen kl. 15:00 ingår inte i passet men den med armbandet kan köpa rabatterad biljett för 100 kronor (ordinarie pris 250 kronor). Det går enbart att göra i Torpreceptionen.

Lindéh&Lindholm och Torpkonferensen presenterar Martin Smith

Armbandet är inte personligt och kan köpas i Bildas seminariedisk eller Torpreceptionen. Lösbiljetter till konserter säljs enbart i Torpreceptionen.

Priser för Torparmbandet

Måndag - söndag
Onsdag - söndag
Torsdag - söndag
Fredag - söndag

490 kr
450 kr
400 kr
350 kr

NYHET! Student- och pensionärspris för Torparmbandet

Måndag - söndag
Onsdag - söndag
Torsdag - söndag
Fredag - söndag

450 kr
400 kr
350 kr
300 kr

Konserter

Tisdag

Ladan kl. 22:00 | IDA ELINA

Singer-songwriter och popkantele-diva, Ida Elina, är en internationell turnerande artist, Årets Internationalizer 2023, Evento Awards Performer of the Year, Kantele of the Year, och vinnaren av den 1:a internationella Kantele-tävlingen. Utbildad till klassisk musiker upptäckte Ida Elina sitt unika sätt att spela sitt instrument genom att titta på YouTube slask-gitarrspelare och "nu har hennes popcovers revolutionerat sättet vi förstår kantelemusik på" (Helsingin Sanomat). Som konsertartist har Ida Elina uppträtt i över 20 länder, inklusive konsertturnéer i Japan, i Tyskland och i USA. För speciella evenemang har Ida Elina uppträtt på världsutställningen i Dubai 2021, i Peking, Shanghai och Hongkong för Finlands 100-årsfirande, på Chelsea Flower Show i London och på Nordic Business Forum både i Helsingfors och Oslo bara för att nämna några. Missa inte denna upplevelse!
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Onsdag

Ladan kl. 22:00 | JONAS HELGESSON

Sjukt roligt - med Jonas Helgesson! En kväll om livets höjder och dalar.
- Får man skratta mitt i problem? Hur bevarar med tacksamheten när allt går emot. Behöver man vara normal för att må bra? Och hur tråkig får man vara som kristen?

Jonas Helgesson är killen som inte ger upp. Trots att han föddes med en svår CP-skada lever han idag ett liv få trodde var möjligt. Han har lärt sig tala, gå utan sin rullstol, ta körkort och nu bor han och hans familj i ett hus utan några hjälpmedel alls - ja om man bortser från diskmaskinen...

"Det blir inte alltid som man har tänkt - ibland blir det bättre" är Jonas motto och det har han bevisat gång på gång. Välkommen på standup i Ladan!
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Magasinet kl. 22:00 | ALLSÅNG

På onsdagen under Torpkonferensen blir det allsångskväll med röj, dans och glädje i tonårstältet! Vi dukar undan bänkarna och gör plats för ett drömgäng från Örebro som leder oss genom klassiker, gamla såväl som nya. Kom kom kom!
Entré: Gratis

Torsdag

Ladan kl. 22:00 | VASA GOSPEL, VASA BAND

Vasa band & Vasa Gospel kommer tillsammans ha en konsert i Ladan under Torpveckan!

Vasa band är ett brassband i Frälsningsarmén som både kompar församlingssång på gudstjänster och ger konserter. Ibland spelar de ihop med Vasa Gospel, som nu på konserten på Torp, och tillsammans har de spelat in fyra album senaste 25 åren.

Med energi, glädje och ett maffigt sound sprider Vasa Gospel det kristna budskapet och hoppet i Jesus på det sätt som vi älskar allra mest - genom gospelmusiken. Välkommen till en stund med mäktigt brass och svängig gospel!
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Fredag

Ladan kl. 16:00 | ERIK MJÖNES TRIO

På midsommaraftonen har du möjlighet att uppleva en spännande musikalisk resa! Denna konsertupplevelse berättar historien om en artist som turnerade internationellt, tog den amerikanska andliga musiken till Sverige och samlade 30.000 åhörare i Kungsträdgården. Einar Ekbergs liv är en berättelse om framgång, hyllningar och extravagans kantat av djupa personliga tragedier.Men mer än något annat handlar det om kraften i musiken som förvandlade Sverige.

Erik är en sångare och musiker som under 30 år turnerat och spelat med en lång rad av Sveriges artister, spelat allsång på Liseberg med Lotta Engberg i 14 år och lånat sin röst till Hollywood i Will Ferrels parodiska Eurovision-film The story of Fire Saga. Nu programleder han ett av P2:s största radioprogram i Sveriges Radio.
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Ladan kl. 22:00 | TERESE FREDENWALL

På scen står Terese Fredenwall och hennes band och de kommer bjuda på musik och berättelser berör och stannar kvar i själen. Temat för konserten är ”Art never lies” som också är titeln på Terese senaste skiva.
- Från när jag blev offentlig med min musik har jag brottats med förväntningar och krav. Det har hänt att det har gått månader utan att jag kunnat skapa någonting. I arbetet med ”Art Never Lies” har jag försökt hitta tillbaka till källan där allt började; dagarna i mitt flickrum där det var en självklarhet att skriva musik inifrån och ut och inte tvärtom. Kreativitet, konst och tro kräver frihet och ärlighet. I den oroliga värld vi lever i där de mjuka värdena får stå tillbaka för de hårda, tror jag att dessa tre är viktigare än någonsin. Jag hoppas och tror att ”Art Never Lies” ska få manifestera just detta.”

Terese Fredenwall är en låtskrivare och artist från Täby, sedan två år bosatt i Höga Kusten. Hon har släppt sex skivor på eget bolag och samarbetat med artister som Tommy Nilsson, Jenny Berggren (Ace of Base), Danny Saucedo och Jonah Nillson (Dirty Loops). Hon vann P4 nästa 2012 och medverkade i Melodifestivalen 2013 med den egenskrivna låten Breaking The Silence.
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Magasinet kl. 00:00 | SIMON MÖLLER

Simon har två stora intressen i livet - innebandy och musik. Han är uppväxt i Örebro och har spelat allsvensk innebandy för Lillån IBK, men idag spelar jag i Svenska Superligan för Mullsjö AIS. Vid sidan av idrottskarriären rappar han om Jesus och om en tro som bär genom allt, och som en gång hjälpte honom ur ett spelberoende. Genom sina låtar vill han förmedla att Gud har en plan för alla, att Jesus aldrig sviker och att Han vill hjälpa dig.

”Känner mig så förväntansfull och taggad att komma till Torpkonferensen! Det var där jag hade min första konsert sommaren 2022, är väldigt glad och tacksam att komma tillbaka igen! Hoppas vi ses, det kommer bli ös och röj!”
Entré: Gratis

Lördag

Ladan kl 22:00 | DAIS

Efter succén 2023 kommer DAIS tillbaka och lyfter taket i Ladan med sin fantastiska acapella musik! Dais består av 6 stycken sångare, alla olika, alla lika viktiga - precis som tärningen. Uppvuxna i olika delar av avlånga Sverige har sångarna i Dais mötts i sin kärlek för musiken, publiken och i fascination över allt som kan skapas med den mänskliga rösten.
Entré: 120 kr eller Torparmbandet

Söndag

Ladan kl. 15:00 | THE SOUND OF SAMUELSONS

En musikalisk hyllning till 70-talets rika musikliv inom frikyrkligheten. Men framför allt är den en hyllning till Bröderna Samuelsons stora låtskatt och gärning som artister. Samuelsons är fortfarande en av de absolut största och mest kända kristna musikgrupperna i Skandinavien och deras musik har i både glädje och sorg berört människor i snart 60 år.

En konsert med The sound of Samuelsons är en riktigt musikfest där man bjuder på Samuelsons mest älskade sånger. Sånger med Jesus i centrum, sånger fyllda av glädje och med ett enkelt budskap som alla kan ta till sig. Men detta är inte bara en härligt nostalgisk musikalisk resa. Nej, medlemmarna i The sound of Samuelson brinner för att beröra människor, att förmedla det hopp och den tro som finns i det evangeliska budskapet i dessa sånger.

Avsluta Torpveckan i Ladan på söndagseftermiddagen, för detta kommer bli en musikalisk fest som kommer beröra, utmana och uppmuntra.

Entré: 250 kr eller rabbaterat pris på 100 för dig som har Torparmbandet . Det går enbart att göra i Torpreceptionen.

Om du önskar ta del av det rabatterade priset som kommer med "Torparmbandet" behöver du köpa biljett i Torpreceptionen på plats.