Pionjära pastorer grundar församlingar

Unocolla finns i Anderna i Peru och ligger 8 km utanför staden Juliaca på landsbygden och befinner sig 3800 m över havet. Människor lever utspridda i området och lever på textilvävnad och det de själva odlar. Eftersom det är mycket kallt på grund av höjden är inkomsten mycket känsligt för vädret. Det finns ingen församling i området och det finns en minibuss som kan ta människor till staden men det kostar pengar. Människor är fast i avgudadyrkan och är mycket påverkade av indiankulturer som quechua, som är mycket baserad på fruktan. Man besöker häxdoktorer som talar ut förbannelser över människor. Alkohol är också ett stort problem i området.

Vad har vi uppnått i projektet?

Lenin Pachao lever i området sedan några år tillbaka med sin fru Nelida och deras fem barn. En tomt har köpts och det finns nu en kyrkbyggnad på tomten. En församling har planterats och det finns över 40 medlemmar och man har ett kontaktnät på ca 80 personer. På lördagarna har de ett arbete riktat till barnen med söndagsskola och 60 barn deltar. Ibland ordnas lunch för barnen som kan fungera som ett komplement till deras brist på näring. Eftersom människorna på platsen är mycket utsatta och inte har tillgång till god sjukvård har vi sett många helandeunder inför våra ögon, som visar på att Guds kraft och mötet med frälsaren förändrar livet på alla nivåer.

Vad vill vi göra mer?

Det som alltid funnits i våra hjärtan är att bygga en lekplats till barnen i området som inte har tillgång till fritidsaktiviteter. På grund av fattigdomen och utsattheten finns är behovet av ett socialt arbete i området mycket stort, framförallt till barnen som har en väldigt dålig skolgång. Barn i högre klasser kan inte läsa eller räkna vilket skapar problem när de blir vuxna. Vi skulle också vilja hjälpa dem som arbetar med textilvävnad att förbättra kvaliteten och också designen så att de kan säljas och få en högre inkomst. Titicacasjön som ligger drygt en timme bort är en stor turistattraktion där textilier skulle kunna säljas.

När Victor mötte Jesus förändrades hans liv totalt

Mitt namn är Victor och jag är 38 år gammal, gift och har två barn. När jag var barn blev jag utsatt för övergrepp av min pappa som var alkoholmissbrukare. Detta ledde till en stor fruktan. Jag hamnade själv i ett tungt alkoholmissbruk. Först fick min fru kontakt med församlingen och för fem år sedan fick jag möta Jesus och blev döpt. Mitt liv förändrades totalt, jag kunde lämna mitt missbruk, min familj fick en bättre struktur och jag arbetar med smide idag. Jag gick arbetslös ett tag men vi bad och jag är nu glad att jag har ett arbete. När jag varit frälst i ett år kände jag en mycket stark pastorskallelse som sedan har bekräftats på många sätt.

Insamlingsnummer 49420

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)
019-16 76 82
0703868231

anna-maria.jonsson@efk.se

Insamlingsbehov


Insamlingsstatistik är inte tillgänglig just nu.
Detta på grund av systembyte för insamling och kommunikation.

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.