Blomstra Alpha Discovery Bible Study

Blomstra - forma en rörelse genom Alpha & DBS

Vi längtar efter en rörelse av fler efterföljare till Jesus i vårt land. En rörelse där personer inte bara får smaka på Jesus, utan växer som lärjungar och tränas till att ta nya missionella initiativ.

Genom att kombinera två väletablerade verktyg: Alpha och Discovery Bible Study/DBS (Upptäckande bibelläsning) finns möjlighet att forma något nytt. När Alphas proffsighet och storhet kombineras med den avskalade enkelheten hos det lärjungatränande verktyget DBS finns potential att på allvar nå nya och träna lärjungar som tränar lärjungar och ledare som vågar ta nya pionjära steg och forma nya missionella gemenskaper. Målet med allt är att nya ska komma till tro och föra rörelsen vidare.

Denna träning leds av personer som använt dessa verktyg på ett effektivt sätt i Sverige. Tänket bakom kursen kommer ursprungligen från Nederländerna, men har anpassats till att passa i vår svenska kontext.

Träningen består av tre delar:

  • Alphakurs
  • Upptäckargrupp (DBS)
  • Missionellt initiativ

Träningsdag 27 april i Götebrog

Drop-in fika kl 9:15. Start kl 10. Slut kl 17:00
Plats: Pingstkyrkan Västra Frölunda
Kostnad: 350 kr. I priset ingår två fika.

Träningsdag 24 augusti i Malmö

Drop-in fika kl 9:15. Start kl 10. Slut kl 17:00
Plats: Immanuelskyrkan, Malmö
Kostnad: 350 kr. I priset ingår två fika.

 

Träningen kommer hållas av Marie-Louise Nilsson (Alpha Sverige) och Johannes Stenberg (Linköpings Hemkyrka & Evangeliska Frikyrkan).

I samband med konferensen kommer även en bok finnas på svenska som beskriver tänket bakom detta sätt att jobba.

I höst kommer det även finns möjlighet att bli del av en ettårig träning där en coach stöttar i er i er längtan att se en ny rörelse av nya troende genom Alpha och DBS. Mer information om denna träning kommer den 10 feb.

 

Arrangör:

Materialet är framtaget av ICP Europe/M4 Intercultural Länk till annan webbplats. i Nederländerna. I Sverige är materialet och träningen framtaget av Alpha Sverige Länk till annan webbplats. tillsammans med EFK.