Frågor & svar

Vanliga frågor och svar om uthyrning på Konferensplats Torp

Kan man hyra flera lokaler?

Ja! Det går jättebra att hyra flera lokaler i samma bokning. Fyll i bokningsförfrågan här Öppnas i nytt fönster.

Kan jag hyra enbart möbler eller tält?

Ja. Om de inte redan uppbokade för att användas på området. Se vad vi har att hyra ut under fliken Lokaler/Inventarier. Öppnas i nytt fönster.

Kan man få kolla på lokalerna innan man hyr?

Ja! Det går bra att se lokaler innan. Vi visar er kort runt 15 min. Efter att man bokat ingår två möten (25 min/möte) där vi går igenom alla frågor och önskemål. Om ytterligare tid önskas så går det att boka in ytterligare mot ersättning.

Vad gäller om man behöver avboka?

Bokningsavgiften betalas vid bokning. Men om du ångrar dig finns det olika niåver på återbetalning. Läs mera här Öppnas i nytt fönster.

Vid avbokning mer än 180 dagar innan ankomst återbetalar vi er på 80 % av totalkostnaden.
Vid avbokning mellan 179 och 61 dagar innan ankomst återbetalar vi er på 50 % av totalkostnaden.
Vid avbokning 60 till 0 dagar innan ankomst återbetalas inte kostnaden.

Finns det wifi?

Det finns ett wifi-system och med gästinlogg för dig och en handfull som hyr. Alltså med viss begräsning av antal uppkopplade. Vi kan öppna upp för fler användare vid större event och flerdagarsuthyrningar. Då krävs handpåläggning för att ställa iordning det det, vilket går att lösa mot mindre kostnad.

Vad finns det för möbler, utrustning i lokalerna?

Det kan du se specificerat för varje lokal här på sidan. Vissa lokaler är mer möblerade än andra. Gå in och läs på vad som gäller för den lokal du vill hyra. Sen kan vi givetvis lösa det mesta och flytta till saker, ljudutrustning m.m. mot hyreskostnad.

När får vi tillträde till lokalerna?

I regel får ni tillträde kl 15:00 på aktuell dag och utcheckning kl 11:00 dagen efter om ni har tex en festkväll som kräver iordingsställande. Som standard hyrs lokalerna mestadels ut fredag-söndag, men det går givetvis att hyra mitt i veckan också. eller kortare bara över en dag.

Vad finns det för aktiviteter på området?

Här finns aktivititer för olika åldrar och intressen. Det finns en lekplats med gungor m.m. Till sommaren 2024 kommer det att finnas en boulebana och ett stort uteschack att nyttja. Det finns ett pilgrimsspår mellan Torp och Götabro med stationer och du hittar även infoskyltar med karta om vår skogsstig. Ta också tillfället i akt att få en stund av stillhet vid bönestenarna och besök Torpkapellet och njut av naturen och skapelsen. Vi har också en upplåsbar fotbollsplan för uthyrning. Mer information finns här på sidan under fliken Lokaler/inventarier.

Kan man ställa upp tält eller husvagnar om man har hyrt lokaler för en helg?

Ja, det går bra. Under sommarhalvåret har vi tolv ställplatser med tillgång till el bredvid Magasinet. Om det är fullt där går det att ställa upp tält på annat område. Prata med vår vaktmästare i samband med bokning om ni tänker ta med husvagnar etc. Priset är 200 kr per natt och betalas via Swish eller i samband med bokningen.

Kan man få hyra utegrillar?

Ja det går att lösa. Vi har ett par gasoldrivna webergrillar som ni kan hyra för mindre kostnad. Om ni planerar ett stort evenemang går det att hyra hela Mattorget. Där det finns kyl och tillgång till stekfat etc.

Är området handikappanpassat?

Tyvärr inte fullt ut. Det är mycket grusvägar på området. Det finns ett par handikapp parkeringplatser i anslutning till Magasinet och Ladan så man har kortare sträcka på gruset. och så finns det toaletter anpassade på området.

Finns det ljudutrustning, projektor, whiteboard?

Ja det finns en projektor och ett par mindre ljudsystem modell "pelarhögtalare" med tillhörande mickar och elpiano som går att lägga till i er hyra. Det finns en stor whiteboardskylt på hjul.

Behövs det mer avancerad utrustning för till exempel konsert och med ljusrigg etc? Så kan vi vara behjälpliga med att hyra in det via vår samarbetspartner Xpecta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. De kan även bistå med ljud-/ljustekniker.

Vad har ni för ordningregler?

Vid nödsituation

Vid nödsituation ring 112! Den exakta adressen är Torp, Kräcklinge 692 93 Kumla.

WGS84
Latitud: N 59º 08.148'
Longitud: E 014º 59.804'

RT90
X: 6557447
Y: 1453719

Trafik

Kör i gånghastighet, max 10km/h och så korta sträckor som möjligt. Trafik är ej tillåten kl. 22.00-06.00. Följ påbuds- och förbudsskyltar på området för allas trevnad.

Parkering för dig med funktionsnedsättning

Det finns parkeringsplatser i nära anslutning till Ladan och Magasinet. För att nyttja dessa behöver du ha godkänt parkeringstillstånd som utfärdas av Transportstyrelsen synligt i rutan.

Uppträdande

Uppträd ej störande. Tänk på att alla ska trivas!

 • Bollspel, frisbeespel och liknande är kul, men tänk på att det endast får hålla till på ytor som är avsedda för aktiviteten. Skjutvapen, fyrverkerier och pilkastning är inte tillåtet.
 • Ta det lugnt och visa hänsyn när du cyklar på området.
 • Tänk på att hålla ordning, för din och andras trevnad.
 • Det ska vara tyst på området kl. 00:00-06:00, vilket bland annat innebär att eventuella högtalaranläggningar ska vara avstängda. Vid en väktarutryckning kan ni som stör bli debiterade för utryckningskostnaden.
 • Försäljning eller annan affärsdrivande verksamhet får inte bedrivas inom området, om inte annat överrenskommits i samband med bokningen av lokalen.
 • Konferensplats Torp och dess personal har inget ansvar för era ägodelar. Om det mot förmodan skulle uppstå skada eller stöld på ert material eller andra gästers ägodelar ersätts detta av skadegöraren. Det är er egen försäkring som gäller.

Rökning och alkohol

Rökning är förbjuden inom konferensområdet. Rökning får endast ske på avskild plats utomhus och får inte vara störande. Likaså ser vi Torpområdet som en alkoholfri miljö.

Om trivselreglerna inte följs har personalen rätt att avvisa dig och dina tillhörigheter från campingområdet.

Avfall

 • Vi hjälps alla åt att ta hand om naturen. Plocka upp ditt skräp och släng i närmsta soptunna.
 • Följ anvisningar på plats för sortering av pant, wellpapp och brännbart avfall samt matavfall. Sopsortera.
 • Svartvatten (avloppsvatten) samt BDT-vatten (gråvatten/diskvatten) får ej förvaras i öppna kärl eller släppas ut direkt på marken, detta ska tömmas vid våra tömningsställen.
 • Kol får endast kastas i särskilt avsedda kärl.

Husdjur

Husdjur som hundar och katter är givetvis välkomna, men de måste alltid hållas kopplade och det är inte tillåtet att ta med husdjuren in i våra offentliga lokaler, tält och matställen. Respektera människor med allergi och de som kan vara rädda för hundar till exempel. Beakta att skuggig parkering på området saknas. Hundar ska hållas i kort koppel och rastas utanför campingområdena. Glöm inte plocka upp efter ditt husdjur.

Kan man få hjälp att sätta upp mötestält?

Nej, vi kan endast erbjuda viss arbetsledning om personal inte är upptagen med andra uppgifter. Fråga vid givet tillfälle. Ni behöver alltså själva ha ett antal personer som sätter upp tälten. Vi har ett par olika tältversioner som går att hyra och det krävs 8-10 personer för att sätta upp masterna och resa tältduken. Mer information finns under lokaler/inventarier. Öppnas i nytt fönster.

Får man sova över i lokalerna på luftmadrasser?

Det är inte optimalt, men det går att lösa om man ser till att skicka in information till brandmyndighet att det är en övernattning vid det tillfället. Man behöver också upprätta en namnlista på vilka som sover i varje lokal så att det går att räkna av vid händelse av brand eller dylikt. och har en brand/säkerhetsansvarig utnämnd för tillfället. Som ser till att brandvägar hålls fria och begränsa antal sovande i lokal.

Miljötänk?

Konferensensplats Torp vill bli grönare och minska vårt avtryck på klimat och miljö. Vår ambition är att ständigt förbättras. Vi försöker göra kloka val kring energi, återbruk och återvinning och hur vi förvaltar vår mark.

Vad vi gör för miljön

 • 2022 köptes det in vanliga bestick i matsalen för att minska åtgång av engångsartiklar.
 • Vi har två laddstationer för elbilar på området.
 • Sedan 2022 har vi fyra elgräsklippare på Torp som sköter gräsklippning.
 • Med undantag av midsommarveckan får gräset växa högt på våra ytor för att värna om våra insekter och vi försöker även öka antal ängsblommor på området.
 • När vi behöver möbler och till exempel köksinredning så prioriterar vi begagnat - bra för miljön såväl som plånboken.
 • Vi frågar även återkommande om miljöalternativ till våra leverantörer för att påverka även deras utbud.
 • Vi miljökompenserar våra resor.
 • Vi kommer att byta till snålspolande duschmunstycken på området.
 • Vi sopsorterar vårt avfall.

Vad du som hyresgäst och besökare kan göra

 • Spara på vatten när du duschar, diskar etc.
 • Ta med egna handdukar och använd de istället för pappershanddukar vid toalettbesök.
 • Samåk till Torp.
 • Sopsortera enligt anvisning på området. Släng inte skräp på marken.
 • Släng inte mat i onödan. Ta hem mat som blir över när ni hyr hos oss.
 • Ha ett miljötänk när ni planerar ert event hos oss.

Om du är intresserad av ett fördjupat engagemang för Guds skapelse, så finns föreningen A Rocha KriNa som en av flera aktörer som vill inspirera till detta! Är du nyfiken på att veta mer och har frågor kring detta är du varmt välkommen att ta kontakt via deras hemsida. Länk till annan webbplats.

Vad gör jag om något råkar gå sönder?

Givetvis förväntar vi oss att ni säger till om något hänt, så att vi har möjlighet att åtgärda det innan nästa hyresgäst kommer. Efter uthyrningstillfällen görs en gemensam okulär besiktning för att se att allt ser ok ut. Där har du möjlighet att informera om något saknats, inte fungerat eller gått sönder.

Städrutiner?

Om ni väljer att hyra lokaler och städa själva finns det städmaterial i varje lokal och intruktioner vad som förväntas göras. Efter uthyrningstillfällen gör vi gemensam besiktning för att se att allt ser ok ut. Om något missats tillkommer en extra faktura för städning som då utförs av vår personal. OBS! Vi rekommenderar att ni hyr inklusive städ om ni hyr köket i Mejeriet, då det är extra stora krav på hygien när det gäller dessa ytor, med hög risk att städning inte blir godkänd utifrån regelverk från Miljö & Hälsa.

Vad gäller kring försäkringar?

Vid olycka eller personskada gäller din egen försäkring. Men om församlingens ungdomar är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår, kan de nyttja dess försäkring vid till exempel ett församlingsläger. Bara det framgår i skrift att deras förening är medarrangör. Då är alla som är medlemmar i föreningen täckta av försäkringen även på församlingslägret. Läs mer om bidragspåret här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När det gäller uthyrning av inventarier finns information att läsa under kontakt & bokning/avtal.

Vill du ge oss input, tips och utvädera din hyrupplevelse?

Vi tar tacksamt emot alla goda tankar, önskemål och kritik från dig som hyresgäst. Fyll gärna i vårt formulär och ge oss chans att bli bättre. Tusentack på förhand för din återkoppling!
https://forms.office.com/e/BGXePKXsD8 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag svarar på frågor om området!

Martin Vingren
Fastighetsskötare

0725171321

Mejla mig!

Jag svarar på frågor om området!

Anders Örneus
Fastighetsförvaltare 20 %

070-390 22 36

Mejla mig!

Jag svarar på frågor om mat och dryck!

Simon Undemar
Kurs- och konferenssamordnare, Götabro

070- 101 69 72

Mejla mig!