"Tack för att ni kommer, igen och igen!"

21 april: "Tack för att ni kommer, igen och igen!"

Våra partnerorganisationer i östra Turkiet och norra Syrien arbetar fortsatt outtröttligt för att ge hjälp till de jordbävningsdrabbade.

Statistiken är hemsk. Bara i Turkiet har över 50 000 människor dött i jordbävningarna som slog till i februari i år. Bakom varje siffra finns en människa. När EFKs medarbetare besökte östra Turkiet för några veckor sedan mötte de Gamze. Hon förlorade sin dotter och måg och deras två barn i jordbävningen. Hon gråter när hon beskriver smärtan och saknaden. Hela byn är förstörd, det finns inte ett hus som går att bo i. Alla överlevande bor i tält eller särskilt inredda containrar.

När volontärerna från den lokala partnerorganisation vi i EFK stödjer kommer skiner Gamze upp.

“Tack för att ni kommer, igen och igen! Tack för att ni ser oss, tack för att ni bryr er.”

Volontärerna kommer med hygienartiklar, stövlar, mat och andra förnödenheter, men det som verkar betyda mest är kontakten, omsorgen, kramarna.

Kyrkorna gestaltar evangeliet

Även i norra Syrien jobbar vår partnerorganisation för att lindra nöden. Under den första fasen av insatsen har MERATH kunnat förse 25 kyrkor i flera städer med filtar, varma kläder, matpaket, hygienpaket och blöjor.

“Genom att älska och bry sig om sin nästa har kyrkorna gestaltat evangeliet och byggt relationer med människor från alla bakgrunder och påmint dem om att Gud inte har övergett dem.”

Förödelsen som jordbävningarna lämnat efter sig är svår att ta in och det kommer att ta lång tid att bygga upp samhället igen.

“Jordbävningarna är inte i nyheterna längre, men folket har fortfarande inget hem att gå till", säger MERATH.

Gensvaret för Ge för livets katastrofinsamling till Turkiet och Syrien har varit enormt. Tack vare gåvorna är vi med och gör det möjligt för våra partners att fortsätta sitt långsiktiga arbete. Tack för att du fortsätter att be!

Våra gåvor gör stor skillnad

Genom Ge för livets katastrofinsamling är vi med och gör dessa livsviktiga insatser möjliga.

- Vi har nära kontakt med organisationerna som just nu arbetar på plats i rasmassorna och kaoset som råder. Dessa organisationer har stort förtroende i Turkiet och Syrien och har stor vana av att hantera humanitära krissituationer, säger Staffan Jenemark, kommunikationschef.

Insamlingen görs via Ge för livet, som är en del av Evangeliska Frikyrkan som har 90-konto.

Ge en gåva

Swish/bankgiro: 900 55 88 (Ge för livet)

Märk din gåva ”TURKIET SYRIEN”

Du kan också ge en gåva via kort eller Swish Handel här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig till mig om du har frågor om insamlingen eller vill göra en satsning i din församling!

Staffan Jenemark
Kommunikations- och insamlingschef
073-868 28 17

Mejla mig!