Böneupprop och uppdatering om situationen i Afghanistan

Afghanistan är ett de fattigaste och mest biståndsberoende länderna i världen. Nu har land efter land beslutat sig för att avsluta sitt bistånd på grund av talibanernas övertagande.

- Det är varken förvånande eller kan stämplas som dumdristigt med tanke på tidigare erfarenheter, men vad händer med befolkningen? En befolkning där många redan är internflyktingar, lever under fattigdomsgränsen och utan rättigheter, säger Linnea Åberg, regionledare för EFKs arbete i Asien.

Vi i EFK arbetar långsiktigt i Afghanistan Öppnas i nytt fönster. och vi har all intention att fortsätta göra det. Just nu är det minst sagt en svår situation i landet och tiden får förtälja på vilket sätt vi kan vara närvarande där.

- "Jag är orolig för mina döttrars framtid". Så sa en av våra kontakter i Afghanistan när landet hade fallit under talibanerna. Vad som nu väntar är fortfarande oklart, berättar Linnea.

Här är några sätt som du kan vara med och stödja EFKs arbete i Afghanistan just nu

  • Var med och be för landet och för människorna. Be också för ledare i väst som behöver ta goda, visa och humana beslut som visar på hänsyn och medkännande för och med den afghanska befolkningen.
  • Var med och ge. EFK har fått en möjlighet att vara med och bidra till, utöver det långsiktiga arbete vi gör i landet, humanitära insatser bland de som är mest utsatta. Vi kommer därför att för en tid öppna upp för den som vill ge en gåva till just humanitärt arbete i Afghanistan. Gör så genom att swisha till 900 5588 eller betala in på bankgiro 900-5588. Glöm inte att märka din gåva med "62933 Afghanistan".
  • Lär dig om landet - med kunskap så glömmer vi inte bort vad som sker även efter att nyhetsvärdet har sjunkit.
  • Lyssna gärna på EFKs podd som handlar om Afghanistan. Öppnas i nytt fönster.