Maria: "Ja, sänd mig!"

"'Ja, sänd mig!' Det är många av oss som uttalat de orden. Orden kanske kom ut som en stilla viskning eller högt och ljudligt så att de ekade."

Maria Finnevidsson är regionledare för EFKs arbete i Asien, tillsammans med Linnea Åberg. Här reflekterar hon över att vara sänd i mission.

"Men oavsett volym. När vi drabbats av Guds kärlek till oss – när den välkända versen från Johannesevangeliet 3:16 nått djupet av vårt hjärta. ”Ty så älskade Gud hela världen – att han sände sin egen son…” – då spelar det ingen roll vilken volym orden hade utan mer att innebörden av Guds kärlek till oss resignerar i djupet av våra hjärtan. Där ord och handling kommer samman. Där också orden som den uppståndne Jesus säger till lärjungarna landar hos oss här och nu. ”Som Fadern har sänt mig sänder jag er” (John 20:21) och liknade uttryck hittar vi i Jesus bön ”men liksom du har sänt mig till världen, har jag sänt dem till världen” (17:18) och därefter säger han ”inte bara för dem ber jag utan också för alla som genom deras ord tror på mig” (17:20).

Det gäller alltså inte bara lärjungarna som fanns hos honom utan det gäller kyrkan än idag. När vi tagit emot Jesus så kallar (sänder) han oss. Det gäller dig och mig. Han sänder oss ut för att leva ett missionellt liv där vi finns i Sverige, men också ut över geografiska gränser runt om i världen."

Denna text är hämtad ur nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete i oktober 2020. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg!öppnas i nytt fönster

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig till mig om du vill prata mer om detta!

Maria Finnevidsson
Regionledare för i Asien.


maria.finnevidsson@efk.se