Idélåda för event

Events

Cykla, spring, gå...

- Var med i vår motionsutmaning och bidra samtidigt med medel till EFKs internationella arbete för att minska fattigdomen i världen.

Under året med pandemi har utvecklingen gått bakåt på nästan alla områden vad det gäller fattigdomsbekämpning, barns rätt till skolgång, hälsa och arbetet mot människohandel mm. EFK arbetar kontinuerligt för att förbättra situationen för människor runt om världen. Det arbetet är viktigare nu än någonsin! Nu kan du vara med och bidra samtidigt som du tränar och motionerar i vår. Utmaningen är CYKLA, SPRINGA eller GÅ under devisen ”Ge inte upp, ge hopp!”

Tidsperiod: 1-31 maj | Deltagaravgift: 200 kr

Utmaningen pågår mellan perioden 1-31 maj. Du kan välja att göra det enskilt eller i team. Du är med och bidrar genom din deltagaravgift och utmaningen består i att samla på kilometer och samtidigt har du chans att vinna priser. Pris kommer ges till de personer och team som har samlat flest kilometer, höjdmeter, längst enskilda sträcka under hela månaden. Dessutom har du chans att vinna priser som lottas ut i olika kategorier.
Vi uppmuntrar dig också att utmana sponsorer att ge pengar utifrån den utmaning du tänker ta dig an. Det kan tex vara 1 kr/cyklad kilometer, 5 kr/sprungen kilometer eller 10kr/vandrad kilometer eller liknande. Du skaffar egna sponsorer och beloppen och utmaningen sätter du själv!

Ni kan givetvis även arrangera lokala event/lopp (om restriktioner tillåter) där ni gör en utmaning tillsammans och passar på att skaffa sponsorer för er utmaning. Det kan vara att cykla runt en sjö, springa en sträcka tillsammans eller helt enkelt vandra långt. Bara fantasin sätter gränser! Varje deltagare och team håller själv reda på sina antal kilometer och liknande och redovisar detta under tiden eller direkt när månaden är slut.

Bra grejer med detta är att:

 1. Vi vill uppmuntra till fysisk hälsa
 2. Anmälningsavgift går till EFKs internationella arbete
 3. Lätt att ”bjuda med” kompisar
 4. Utomhus!
Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
cykla spring eller gå - Flyer.pdf Pdf, 216.8 kB. 216.8 kB 2021-04-15 10.53
cykla spring eller gå - Facebook Omslagsbild.jpg Jpg, 262.2 kB. 262.2 kB 2021-04-15 10.53
cykla spring eller gå - Instagram 1x1.jpg Jpg, 371 kB. 371 kB 2021-04-15 10.53
cykla spring eller gå - Instastories bakgrund.jpg Jpg, 368.8 kB. 368.8 kB 2021-04-15 10.53
Elin Gren kontakt

Efter att du/ni gjort klart er satsning så skicka ert resultat (antal km etc) till Andreas, Dragning av priser sker i midsommarveckan. Lycka till!

För barn

 • Kalas-saker att beställa!
 • Kalas-insamling för barn i världen!
 • Kalas i bilen - familjerally!
 • Kom-ihåg-ord från Bibeln
 • Sång, dans och håll-igång
 • Kalasbakning ”bake-along” med chokladbollar!
 • Filmtajm: ”Barnprogram/möte”
 • Barnmöte på Salong självfallet
 • Dagens hemma-uppdrag!
 • Digital talangjakt
 • Digital maskerad
 • Springlopp – ge hoppet vidare
 • Kalas-serviceteam
 • Kalas-loppis utomhus
 • Fem-kamp på kalaset
 • Prova på såpa-bandy!
 • Fiskdamm
 • Ansiktsmålning eller Tatoo
 • Levande luffarschack
 • Jätte-plockepinn
 • Våga känna och gissa
 • Upp i luften
 • Poppa popcorn över öppen eld
 • Baka pinnbröd över öppen eld
 • Vernissage – live eller digitalt – med hoppet som tema
 • Hoppborg
 • Slå rekord!

För unga

I Tonårskonferensens Google Drive-mapp hittar du allt material som behövs för att genomföra Toprurnén där du är.
Vi samlar filmer, instruktioner, idéer och aktiviteter på ett och samma ställe!

Om vi inte får träffa fler än 8:

-Möte på teams eller liknande för familjer i församlingen där en person/familj leder samlingen med olika aktiviteter, tex lek som involverar hela familjen, andakt anpassat för barn, pyssel kopplat till andakten, ge familjen förslag på hur man kan be på olika sätt, någon familj kanske kan bidra med sång eller drama..?

- dela ut olika saker utanför kyrkan, affären eller på torget med budskap på, tex ljus, nyckelring, ballonger, pysselpåsar med aktiviteter för barn/familjer, bjuda på något ätbart.

Om vi får träffa max 50

- bjuda in familjer till kyrkan, ha flera tillfällen om man är en stor församling, några ledare ansvarar för en familjegudstjänst med liknande upplägg som teams-mötet. Syftet är att man som familj ska hitta sätt att tillsammans umgås med gud på, få tips på andakter, hur man kan be tillsammans mm. Förbereda pyssel som varje familj kan göra tillsammans eller material som man kan ta med sig hem.

- seminarium för föräldrar där man får samtala och diskutera om olika frågor, tex om sin egen uppväxt och hur den påverkat, hur visar man sin kärlek till barnen, gränser och regler, hur synliggör man sin tro i familjen. Syftet är att dels hjälpa föräldrar att få syn på hur man lever ut sin tro och hur man påverkar eller inte påverkar sina barn, men också att föräldrar får stötta varandra och ge varandra tips i både uppfostran och att göra Jesus synlig i vardagen. Aktiviteter i sporthall eller utomhus, lekar och sporter med fokus på hälsa och rörelse, för barn och/eller familjer.

Söndagslunch!

Här följer en "att göra lista" för att genomföra en lunch om man kan träffas 50 eller fler.

1. Välj ut lämplig restaurang (måste ju va ganska stor ifall många nappar) vi valde söndaglunch eftersom dom normalt inte serverar lunch på söndagar så vi fick hela restaurangen

2. Fråga om restaurangen är intresserad av ett evenemang för att göra en insamling för Ge för livet- fattigdomsbekämpning-skola-mot trafficking-katastrofhjälp etc…. Lägga fram ett behjärtansvärt ändamål helt enkelt så att man får dom på kroken.

3. Säg att man vill göra ett evenemang i samarbete med restaurangen. Stryk under att det ska vara ”win win”. I dessa tider så ska ju restaurangen få täckning för sina kostnader men inte gå med vinst. Deras vinst är ju den goda publiciteten.

Dessa tre första punkterna är ju det viktigaste och svåraste. Eftersom hela den branschen går på knäna så kan man ju till och med tänka att dom ska få göra några kronor i vinst.

4. Erbjud att vara med och servera och städa.

5. Efter överenskommet pris (typ 60-70:- ) , börja jaga sponsorer. Restaurangen kanske kan fråga sina leverantörer om rabatt. När vi hade lunchen fick dom ihop en hel del så kostnaden för oss blev ca 40:- / pers för buffé med 2 rätter,sallad,dryck,kaffe . Vi tog med hembakt kaka till kaffet. Fråga företagare vi känner om dom vill va med och sponsra med 1.000:-. Det är ju ett bra reklamvärde att vara med som sponsor. Alla sponsorers namn läses upp på middagen.

6. Bjud in till evenemanget på alla olika sätt. Vi tog 200:-/ person , lite billigare för barn.

7. Presentera inspirera håll tal. När det väl är den stora dagen så tar man ju självklart chansen att säga nåt, hålla ett varmt tal. Vem vet, kanske man får 10 nya faddrar (som inte är medlemmar i församlingen)

8. Betalning på plats via swish direkt till EFK ( se swischnummer här på sidan och märkning)

Teoretiskt räkne exempel

En lunch med 100 gäster, med maten sponsrad ger en vinst på 20.000:-, 150 gäster ger 30.000:-