Bönetips

Bön under Torpturnén 2021

Vad härligt att just du och din församling vill vara med och be för, på och under årets Torpturné. Under en konferens på plats finns det flera möjlighet i bön att ta del av, eller betjäna människor i, personlig förbön, delta i strategisk pass-bön eller stillsamt dra dig tillbaka för kontemplativ bön. Vår förhoppning är att du kanske inspireras till att vilja göra något eller några av de olika alternativen under er regions helg! Eller under själva midsommarveckan!

Här följer lite olika områden i bokstavsordning som ni ute i landet kan inspireras av.

Bönehuset

En plats för vanliga människor för bön och kreativitet. Håll utkik på instagramkontot ”bönehuset”. Bönehuset har haft sin grund i 24-7 bönen och vi hänvisar dels till deras svenska sida för att skriva upp om man vill be något pass, men deras engelska sida har en uppsjö av material till kreativ bön. Även hur man skapar ett eget bönerum. Obs är att tänka på att i dessa tider välja ett större rum och begränsa hur många som kan vara där samtidigt.

Svensk 24-7 sida: https://24-7prayer.se/ Länk till annan webbplats.

Engelsk 24-7 sida (direkt till resurser kring bönerum): https://www.24-7prayer.com/PrayerRooms Länk till annan webbplats.

Bönestenarna

I böneparken på Torp finns stenar med namn på varje landskap i Sverige och varje land där Evangeliska Frikyrkan har mission, som en hjälp i din förbön. När som helst under dygnet kan du söka dig dit för en enskild stund av bön. Kanske har er församling en yta att skapa en egen bönepark med stenar eller plakat med platser att speciellt be för?

Ett stilla rum

Som komplement till den kreativa bönen finns det en plats, en paviljong, kanske ett annat rum, att dra sig undan i stillhet och bön. Där har Torp ibland haft organiserade samlingar med tidebön. Många har uppskattat en stilla plats att få sitta och höra Gud under en brusande vecka.

Rörelse och bön

Då några brinner för att få röra sig samtidigt som vi ber har vi haft en stund av dagens bibelord som följts av lite mjuka uppvärmande rörelser innan alla deltagare gått åt olika håll för olika slingor. Tänk att ni skulle kunna sätta upp bibelord vid starten av en slinga där medlemmar kan välja att gå eller jogga runt medan de låter sig marineras i Guds ord.

Pilgrimsstig

Här rekommenderar vi att man gör stationer längs med rundan där man kan stanna vid ett bibelord eller ta del av en del av Vår Fader i sektioner. Använd gärna det här dokumentet Pdf, 131.7 kB. som visar hur man kan be genom Vår Fader under en timme. Går precis lika bra att använda det som hållplatser på en pilgrimsled.

Strategisk bön för konferensen

Det är så roligt att du vill vara med och bära Torpturnén i bön. Strategisk förbön är inget konstigare än att man ber för det som pågår, skeendet i mötet eller under helgen, i samhället eller regionen. Det är inte svårare än att ha sin egna andakt, det vi lärt oss genom åren är att det kräver disciplin då teamet gärna svävar iväg antingen i personlig förbön eller åt olika håll och därför kan det vara bra att tillsammans utse en som är passledare för att teamet ska uppleva frihet i bönen och gärna en som skriver ner vad som kommer i tilltal och bibelord. Vi har försökt sammanställa några tankar som vi hoppas ska kunna hjälpa dig i den strategiska förbönen. De hittar du här Pdf, 236.4 kB..