Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Ryttargårdskyrkan Linköping
Tjänstegrad: ca 80%

Titel: Pastor
Område/ort: Linköping

Två pastorer till Ryttargårdskyrkan i Linköping sökes

Ryttargårdskyrkan i Linköping söker, med start till hösten, två pastorer. En med inriktning mot barn och familj och en ungdomspastor. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på ca 80%. Ryttargårdskyrkan är en del av Evangeliska Frikyrkan.

Vi finns i Linköping, en av Sveriges växande städer med många studenter och stora möjligheter. Ryttargårdskyrkan vill vara en öppen och generös gemenskap där allt fler möter, följer och formas av Jesus. Vi vill se oss som sända att verka både i vår närhet och internationellt samt få vara Jesu händer och fötter i allt vi gör.

I våra lokaler driver vi även ett fritids och en konferens- och kaféverksamhet. I Ryttargårdskyrkan blir du en av ca 15 anställda i församlingens olika verksamheter. Kyrkans hemsida: https://www.ryttargardskyrkan.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn- och familjepastor 80%

Arbetsuppgifter

Som barn- och familjepastor ser du till församlingen som helhet, men har ett särskilt ansvar för verksamheten riktad mot barn och deras familjer. En viktig del av ditt arbete kommer vara att skapa team av ideella ledare som du rekryterar, leder och coachar. Du ingår i församlingens pastorsteam och samverkar med vårt barnråd samt deltar i och ansvarar för lägerverksamheten för barn och familjer.

Vem är du?

Du delar värderingen att familjen är den viktigaste platsen i barnens vandring med Gud. Du har fallenhet för att kommunicera med barn i olika åldrar. Vi ser gärna att du har livserfarenhet som gör att du har förmåga att vara ett stöd för familjer i olika livssituationer. Din erfarenhet och bakgrund kan variera men vi vänder oss till dig som har pastorsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Ungdomspastor 80%

Arbetsuppgifter

Som ungdomspastor ser du till församlingen som helhet, men har ett särskilt ansvar för våra tonåringar. En viktig del av ditt arbete kommer vara att skapa team av ideella ledare som du rekryterar, leder och coachar. Du ingår i församlingens pastorsteam och samverkar med vårt ungdomsråd samt deltar i och ansvarar för ungdomsläger.

Vem är du?

Du har en tydlig kallelse att arbeta med ungdomar. Du har en förmåga att möta den enskilde tonåringen i samtal och stöd. Din erfarenhet och bakgrund kan variera men vi vänder oss till dig som har pastorsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Vill du veta mer kontakta vår pastor Eva-Marie Hultberg på 070-774 34 36 eller eva-marie.hultberg@ryttargardskyrkan.se.

Tjänsterna är på deltid, ca 80% och tillträde sker enligt överenskommelse. I tjänsterna ingår viss kväll- och helgtjänstgöring. Välkommen att skicka ditt personliga brev och CV via e-post till: eva-marie.hultberg@ryttargardskyrkan.se senast måndagen den 10 maj. Vi behandlar ansökningar löpande.