Typ av tjänst: Närstående organisation
Arbetsgivare: Vilhelmina Fria Församling
Tjänstegrad: 100%

Titel: Rektor
Område/ort: Vilhelmina

Rektor till Strandskolan Vilhelmina 100%

Välkommen till Strandskolan i Vilhelmina, en F-9 grundskola med kristen profil. Huvudman för skolan är Vilhelmina Fria Församling som är en del av EFK. Som rektor hos oss får du en unik chans att forma och utveckla verksamheten. Tillsammans skapar vi Vilhelminas bästa skola!

Utbildningen på Strandskolan genomsyras av respekt, ömsesidighet och humor. Vi ligger i framkant när det gäller den digitala skolmiljön. Vilhelmina är en härlig plats att bo på, med underbar natur och rika möjligheter till friluftsliv, god service, bostäder till låg kostnad, rikt föreningsliv och goda kommunikationer med bl.a. direktflyg till Arlanda.

På Strandskolan arbetar vi aktivt för att alla elever på skolan ska känna sig sedda och utvecklas till hela människor utifrån sin förmåga. Strandskolans värdegrund och fokus är att förbereda barn och elever för nästa steg i livet.

Arbetsuppgifter

Vår nya rektor skall vara engagerad och strukturerad. Du är en tydlig ledare som är kreativ och lösningsfokuserad. Du är en kommunikativ ledare som vågar utmana och bryta traditionella mönster och normer. Vi söker en professionell och prestigelös ledare, som stöttar våra medarbetare och samarbetar med dem både som ledare och kollega. Du har fingertoppskänslan att se hur alla medarbetare kan bidra till en helhet på bästa sätt. Det förväntas att du både har förmågan att leda verksamheten och arbeta operativt i elevgrupper. Du är en ledare som skapar ett arbetsklimat som tillåter dina medarbetare att pröva nya arbetsmetoder vilande på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du besitter även en god analytisk och strategisk förmåga.

I rollen som rektor på Strandskolan har du ett helhetsansvar som innefattar bland annat:

 • Ansvar för att på ett professionellt sätt leda arbetet och utveckla skolan
 • Att tillsammans med styrelsen ansvara för budget och ekonomiskt resultat samt arbetsmiljöarbetet
 • Ansvar för att kraven i de rådande styrdokumenten uppfylls
 • Ansvar för personalfrågor
 • Ansvar för elevhälsan

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk högskoleutbildning, gärna rektorsutbildning eller pågående rektorsprogram. Du är en kreativ ledare som har förmågan att entusiasmera dina medarbetare till goda resultat. Du är kvalitetsmedveten, med ständig nyfikenhet på förbättringsområden. Att ha arbetat med skolledningsfrågor och med elever i behov av särskilt stöd är meriterande. Vi ser gärna att du delar skolans kristna värdegrund och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:

 • Möjlighet att påverka
 • Korta beslutsvägar
 • Fantastiska kollegor
 • Kreativ arbetsplats som ger utrymme för innovation
 • Varierande och intressanta arbetsuppgifter
 • Kompetensutveckling

Sista ansökningsdag: 2021-05-31. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag så ansök därför så snart som möjligt. Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten? Kontakta nuvarande rektor Angel Moskov på 076-918 32 88 eller jobb@strandskolan.se. Besök vår hemsida: www.strandskolan.selänk till annan webbplats. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.